Curs de formare Youthpass avansat pentru formatorii SEV

Curs de formare Youthpass avansat pentru formatorii SEV
Advanced Youthpass TC for EVS trainers

Curs de formare
8-13 Mai 2013 | Toledo (Castilla la Mancha), Spania

Institutie Pokret Gorana i Centar Volontera Pancevo (ONG/ Altul )

Descriere
SCOP
Acest curs isi propune dobandirea de competente de catre participanti, ca raspuns la nevoile de invatare si de munca, pentru exploatarea intregului potential al procesului Youthpass in ciclul de formare SEV. 

OBIECTIVE:
1) Sa ajute participantii sa-si evalueze nevoile de invatare referitoare la Youthpass vis-à-vis de practicile din proiectele SEV.
2) Sa solicite informatii si sa reflecte la conceptul si la procesul Youthpass in invatarea non-formala in general si in ciclul de formare SEV in particular.
3) Sa identifice competentele existente si potentiale pentru ca formatorii SEV sa asigure calitatea in implementarea procesului Youthpass.
4) Sa solicite informatii si sa reflecte la bunele practici din diferite tari referitoare la aplicarea Youthpass in ciclul de formare SEV.
5) Sa faca schimb de experiente, bune practici si instrumente de invatare pentru imbunatatirea calitatii procesului Youthpass in ciclul de formare SEV.
6) Sa ofere un spatiu pentru abordarea problemelor si situatiilor importante referitoare la procesul Youthpass in SEV, cu focusare pe recunoasterea invatarii non-formale, a muncii tineretului si a ocuparii.
7) Sa imagineze diferite scenarii pentru implementarea si dezvoltarea ulterioara a Youthpass in SEV si TiA.

La sfarsitul cursului participantii vor fi facut un pas inainte in procesul Youthpass in ceea ce priveste experientele impartasite si competentele dobandite in cadrul ciclului de formare SEV.

Metodologia utilizata in cadrul acestui curs de formare se bazeaza pe educatia non-formala , este intru totul functionala si legata de subiect. Consta intr-o varietate de exercitii bazate pe invatarea non-formala de determinare a punctelor tari si tehnici cum ar fi lucrul in echipa, jocul de rol, simulari, reflectii, activitati de creatie, interviuri, brainstorming, care sunt utilizate pentru a introduce, experimenta si analiza diferite continuturi.

PROFILUL PARTICIPANTILOR
• Interesati si doritori sa impartaseasca experientele lor profesionale despre Youthpass in SEV si in alte domenii.
• Motivati sa exploreze realitatile locale si specifice ale implementarii Youthpass in SEV.
• Au experienta anterioara in munca de tineret internationala, Youthpass si SEV.
• Varsta peste 18 ani.
• Pot comunica in limba engleza.

Eligibilitate
Curs de formare pentru 25 participanti
Tarile Programului Tineret in Actiune
Limba de lucru : Engleza

Costuri
Acest proiect este finantat de Programul Tineret in Actiune. Va rugam contactati Agentia Nationala pentru a afla mai multe detalii financiare, cum sa faceti rezervarea biletelor de calatorie si despre modul de rambursare a cheltuielilor.

Data
Termen limita de depunere a candidaturii: 10 Martie 2013
Data selectiei: 3 Aprilie 2013
Contact Pilar Fontán Grech
E-Mail: tcp1@injuve.es
Tel: +34 917827750

Inainte de aplicare va rugam sa contactati Agentia Nationala din tara de origine pentru a verifica daca este implicata in aceste proiecte si se angajeaza in acoperirea costurilor de transport. NB! Aflati informatii despre posibilele taxe de participare si alte aspecte relevante.

Link-uri utile
http://www.salto-youth.net/tools/european-training-calendar/training/advanced-youthpass-tc-for-evs-trainers.3304/