Beneficiari

Proiectul implementat de BNS se adresează elevilor de liceu care se pregătesc să pășească spre ciclul superior de învățământ sau spre piața muncii, adolescenți care au nevoie de îndrumare din partea unor experți în domeniul dezvoltării profesionale și personale. Timp de un an și jumătate, o echipă de specialiști va străbate 21 de județe , va merge în licee și școli profesionale și va discuta cu elevii în cadru formal și informal, ajutându-i să își creioneze viitorul în funcție de aspirații, de competențe și de tendințele înregistrate în piața muncii.

Echipa de implementare și-a propus să consilieze direct, personal, un număr de minim 3.500 de elevi iar 1050 dintre tinerii participanți la sesiunile de consiliere vor primi din partea proiectului câte un netbook.

În spatele proiectului ”Caravana Carierei” stau două dintre problemele grave cu care se confruntă piața muncii din România, și anume accesul dificil al tinerilor absolvenți la locuri de muncă și discrepanțele dintre oferta și cererea de forță de muncă. Dacă autorităților le revine responsabilitatea de a reforma piața muncii și sistemul educațional, dacă angajatorii se concentrează pe pregătirea în timp a resurselor umane, BNS se îndreaptă prin acest proiect direct către cei mici, viitori angajați sau viitori antreprenori.